Aktualno

Nasveti za gospodinjstva

Sobota, 20. avgust 2022 - 8. - Čistoča stanovanja je ogledalo nas samih in vseh članov družine. Kolikokrat in na kakšen način se lotevamo čiščenja je naša osebna odločitev. Na pogostost čiščenja posameznih prostorov pa vpliva vrsta dejavnikov. Tudi s čim bomo čistili je odvisno od naše odločitve. Nasvet pa je: s čim bolj naravnimi sredstvi. Oddajo pripravlja gospa Helena Mrzlikar.

Naš vsakdanjik: Vegafest

Sreda, 17. avgust 2022 - 10.10 - Vegafest je največji festival veganstva v Sloveniji. Letos bo potekal že deseto leto zapored. Več nam bo povedala naša gostja, Maja Hrovat.

Naš vsakdanjik: Invazivne rastline

Torek, 16. avgust 2022 - 10.10 - V oddaji bo ponovno tekla beseda o številnih INVAZIVKAH oz. tujerodnih rastlinah, ki se v našem okolju čedalje bolj razraščajo. Gostili bomo BORISA GRABRIJANA, direktorja KRAJINSKEGA PARKA KOLPA.

Nedeljska šola kuhanja

Nedelja, 14. avgust 2022 – 9. – Družina bučevk je doma na ameriški celini. Plodovi so najrazličnejših barv, oblik in velikosti. Za pripravo jedi so najboljše vrtne bučke, ki imajo mehko lupino in okusno vsebino. Namesto čokoladnega preliva za sladico pa lahko uporabimo tudi karamel. Oddajo pripravlja gospa Helena Mrzlikar.

Naš vsakdanjik: GRC Novo mesto

Sobota, 13. avgust 2022 - 9.30 - Gasilsko-reševalni center Novo mesto s svojimi  gasilci izvaja požarno varnost in kot gasilska enota širšega pomena posreduje ob prometnih in industrijskih nesrečah, nesrečah na vodi in z nevarnimi snovmi 24 ur na dan. Več o delu, nalogah in preventivnih nasvetih, nam bo povedal naš gost Gregor Blažič, direktor - poveljnik GRC Novo mesto.

Nasveti za gospodinjstva

Sobota, 13. avgust 2022 – 8. – Čas je, da se oskrbimo z domačimi zelišči in začimbami. Granatno jabolko pripomore k ohranjanju zdravja in mladostnega videza. Mnogi vloženi shranki pa bodo še boljši s pikantnimi dodatki. Oddajo pripravlja gospa Helena Mrzlikar.

Kmetijska oddaja: Siliranje koruze prizadete od suše

Nedelja, 14. avgust 2022 - 9.30 - Tudi letošnje leto nam suša ni prizanesla, zato se bodo kmetije morale prilagoditi tudi pri spravilu pridelkov poškodovanih od suše, tudi koruze. O pravočasnem času siliranja koruze, letošnji kakovosti ter nasvetih za uspešno pridelavo koruzne silaže bo v oddaji povedal več VLADIMIR SOTOŠEK, specialist za živinorejo pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto.