Aktualno

Pravni nasveti: Skrbništvo za odrasle

Torek, 16. april 2024 - ob 13.20 - Skrbništvo za odrasle. Zanima nas, kaj pomeni ta institut in kdaj se uporablja? Kdo je lahko skrbnik? Kako se začne ta postopek postavitve pod skrbništvo? Ali skrbnika tudi nadzoruje? In še, ali ima skrbnik kakšno pravico povračila stroškov v zvezi s skrbništvom? Na vse to bo odgovorila naša gostja odvetnica Andreja Kopinič Badovinac, za Odvetniško pisarno Škerlj.

Šport od ponedeljka do ponedeljka

Ponedeljek, 15. april 2024, ob 18.30 - Za vse, ki se spogledujete s pohodništvom, prihaja idealen čas, da začnete nabirati kondicijo, s katero boste do konca sezone v svojo planinsko knjižico lahko vpisali osvojene vrhove. V drugem delu oddaje pa še o uspehu slovenskih rokometašic. Oddajo pripravlja Renata Pršina Jug.

Naš vsakdanjik: “Dovoli si, da siješ”

Torek, 16. april 2024, ob 10. uri - Knjiga "Dovoli si, da siješ" odpira mnogo različnih vrat. Popelje nas tako skozi tista, povsem prizemljena, kot ona presežna; skozi vrata razuma, skozi vrata srca in skozi vrata duha. A vse je povezano, prepleteno in sovisno. Z avtorico knjige Vesno Žvegla se bo pogovarjala Marjanca Trščinar Antić. 

Znanost in tehnika

Torek, 16. april 2024, ob 18.30 - V tokratni oddaji Znanost in tehnika boste slišali: superračunalnik Vega je nepogrešljiv za razvoj umetne inteligence, Slovenija bo podpisala sporazum o sodelovanju pri raziskavah planetov, pred dnevi je umrl britanski Nobelovec za fiziko Higgs, Biotehniška fakulteta v Ljubljani je pridobila nov MSCA doktorski projekt. Oddajo pripravlja Silvester Zupančič.

Oddaja za vinogradnike in ljubitelje vin

Nedelja, 14. april 2024, ob 11.15 - Društvo vinogradnikov Studenec ima bogato zgodovino. Kaj vse počnejo v društvu, kakšne dogodke pripravljajo, kako uspešni so njihovi člani pri ocenjevanju vin in še kaj,... izvemo v oddaji. Naš gost bo Brako Arih, predsednik društva.

Kmetijska oddaja

Nedelja, 14. april 2024 - ob 9.30 - V tem času se kmetje največ ukvarjajo s pripravo njiv za setev koruze. Na to temo bo delila nasvete naša gostja Mateja Strgulec, svetovalka za poljedelstvo in travništvo pri Kmetijsko gozdarskem zavodu Novo mesto.

Nedeljska šola kuhanja

Nedelja, 14. april 2024 - ob 9. uri - Ko se narava odene v zeleno barvo, so tudi jedi privlačne v zeleni barvi. Med njimi je špinača, ki je najboljša zveže pripravljena. Če jo je na voljo več pa jo lahko tudi zamrznemo. Zdravi poobedki so vedno dobrodošli, kot je bananina pita, krema iz sladkega krompirja ipd. Oddajo pripravlja gospa Helena Mrzlikar.

Nasveti za gospodinjstva

Sobota, 13. april 2024 -  ob 8. uri - Kuhinja je prostor, ki zahteva čistočo. To lahko vzdržujemo le z rednim češčenjem vseh elementov in  njihovih sestavnih delov, kot so police, predali ipd.. Vzdrževanje pa zahteva tudi hladilnik, pomivalni stroj in manjši kuhinjski pripomočki. Oddajo pripravlja gospa Helena Mrzlikar.

Naš vsakdanjik: Ljudske pevke s Telč

Četrtek, 11. april 2024 - 16.10 - Ljudske pevke s Telč so slovenska folklorna pevska skupina, ki je nastala kot pobuda za ohranjanje ljudskih pesmi lokalnega okolja. Več nam bosta v oddaji razkrili dve članici skupine.