Pogoji poslovanja

Informacije o splošnih pogojih poslovanja

Podatki o podjetju

Splošni pogoji spletne trgovine SRAKA (v nadaljevanju trgovina) so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino SRAKA upravlja podjetje Sraka international d.o.o., Valantičevo 17, 8000 Novo mesto, davčna številka SI11171669, matična številka: 5324203, podjetje je zavezanec za DDV.

Podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Novem mestu, SRG 94/00684.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa. Z oddajo naročila uporabnik potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Kontaktni podatki

Telefon +386(0)7 33 23 300

e- pošta: marketing@radiosraka.com

Na voljo smo vam od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 in ob sobotah od 8.00 do 12.00.

Bistveni podatki o blagu

Bistveni podatki so opisani pri posameznem artiklu.

Dostopnost blaga

Vsak artikel, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil na zalogi, oddan po pošti pa v 10 dneh.

Cene

Glede na to, da gre pri spletni trgovini za prodajo končnim kupcem, imajo označene cene blaga že vključen DDV (davek na dodano vrednost).

Način plačila in dostave

Spletno naročilo in plačilo izvedete preko spletne trgovine (košarica). Naročilo lahko oddate tudi preko telefonskega klica in plačate po predračunu ali po povzetju. Poleg cene blaga z ddv, vam zaračunamo tudi stroške dostave – poštni stroški.

Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. čl. ZVPot; in v primerih, ko potrošnik v skladu s 43. členom ZVPot nima pravice do odstopa

Naročene CD-je je možno vrniti le v primeru stvarne napake, sicer pa ni možno odstopiti od naročila.

Za ostalo trgovsko blago, pa velja, da ima kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga vrne. V primeru vračila blaga kupcu vrnemo plačano kupnino, stroški vračila blaga pa bremenijo kupca. Seveda mora biti vrnjeno blago nepoškodovano.

Kakšen je postopek vračil

Blago lahko dostavite na sedež podjetja ali ga pošljete po pošti.

Stroške pošiljanja krije kupec, ki blago vrača. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru vračila po pošti morate storiti naslednje: blago morate zaščititi z embalažo, ki lahko blago zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti  kopije računa.

Blago vrnete na naslov: Sraka international d.o.o., Valantičevo 17, 8000 Novo mesto.

Svetujemo vam, da blago, ki ga vračate, pošljete priporočeno, saj imate le tako sledljivost blaga.

Če s pošiljko nekaj ni v redu

Če ste naleteli na težave s pošiljko, vas prosimo, da najprej preverite račun, če je manjkajoče blago zaračunan ali morda ni, ker ga mogoče nimamo več na zalogi. Če kljub temu še nimate pojasnila za manjkajoče blago, nas kontaktirajte, z veseljem vam bomo pomagali.

Pokličite nas na telefonsko številko +386(0)7 33 23 300.

Na voljo smo vam od ponedeljka do petka od 8.00 do 16.00 in ob sobotah od 8.00 do 12.00. Ali nam pišite na: marketing@radiosraka.com.

Informacije o varstvu osebnih podatkov

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) obdelujemo le podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo in naslov za račun.

Možnost reševanja sporov

Spore prvenstveno rešujemo sporazumno, v kolikor pa se ne da rešiti izvensodno, pa se rešujejo pri Okrožnem sodišču v Novem mestu.