O nas

Utrinki ob 30- obletnici delovanja Radia Sraka

RADIO SRAKA  Novo mesto  94,6 MHz

Radio Sraka je lokalna radijska postaja posebnega pomena s sedežem v Novem mestu, ki pokriva s svojo frekvenco 94,6 MHz jugovzhodno Slovenijo z oddajnika na Trdinovem vrhu na Gorjancih.

1. decembra 2023 smo dopolnili 30. let obstoja radia.

V programu dajemo poudarek aktualnim dogodkom v lokalnem in regionalnem okolju, ne zanemarjamo pa tudi informacij iz vse Slovenije in z vseh strani sveta.

Status lokalne radijske postaje posebnega pomena zagotavlja verodostojnost vsebin radijskega programa in pokrivanje vseh področij družbenega dogajanja. Oddaje so informativne, izobraževalne, gospodarske, verske, športne, otroške, kulturne in pa seveda zabavne. V oddajah imajo možnost sodelovati vsi zainteresirani: predstavniki lokalne in širše skupnosti, podjetniki, društva, humanitarne organizacije…

Predvajamo predvsem slovensko narodno-zabavno in slovensko ljudsko glasbo ter popevke. V večernih urah pa lahko prisluhnete različnim glasbenim zvrstem: od večno zelenih melodij, balkanske glasbe, rocka, jazza do glasbe iz vsega sveta. Pestrost glasbenih vsebin je posebnost naše radijske postaje.

Poslušate nas lahko 24 ur na dan.

Slišnost: Dolenjska, Bela krajina, Posavje, Kozjansko, sežemo tudi na nemajhen del Notranjske, Gorenjske in Štajerske, pa tudi na sosednjo Hrvaško. Novo! Oddajamo preko digitalnih oddajnikov oz. DAB+ sistema, omrežje R2.  Bolje smo slišni po vsej vzhodni Sloveniji in delu osrednje Slovenije… Za digitalni sprejem preko oddajnikov je potreben sprejemnik z oznako DAB+. Regija VZHOD (Dolenjska, Štajerska, Koroška, Prekmurje), s frekvenco 225.648 MHz (kanal 12B), multipleks SLO DAB+ R2 E.

Seveda pa nas lahko poslušate tudi preko svetovnega spleta (tudi npr. aplikacije TuneIn za pametne naprave: mob. telefon, “smart TV”, tablica…), preko iptv operaterja T2 (optika in xDSL, v radijski shemi, programsko mesto 55) in Telekoma (v programski shemi na št. 950) ter kabelskega oz. catv omrežja Telemach (v EON digitalni programski shemi, začetni paket, prog. mesto 946) po vsej Sloveniji.

Izdajatelj media: Sraka international d.o.o., Valantičevo 17, 8000 Novo mesto